SlowFlow yoga

SlowFlow yoga is een yoga les met een langzame flow in de bewegingen. Zowel staande als liggende/zittende houdingen komen langs met als doel de aandacht volledig te richten op het fysiek en innerlijk voelen. We gaan van licht actief naar steeds meer vertraging en stil worden. Het doel van deze les is om het denken los te (leren) laten en meer te zakken in jezelf d.m.v. beweging, focus en ademhaling.

Je kunt je fysiek sterker en ruimer gaan voelen maar ook rustiger, stiller en meer gegrond.

Vertraging en plezier

Iedere dag leven we naar buiten toe, gericht op presteren en doen. We vergeten hierin vaak om te voelen hoe het met ons gaat. Een SlowFlow les bootst als het waren het dagelijks leven na. We gaan van licht actief naar steeds meer verstilling. De Slow in de Flow is de vertraging in het doen van de houdingen. Deze vertraging zorgt ervoor dat je steeds meer gevoel krijgt bij jezelf en je lichaam. Het hoofd/denken/ de geest verstilt en je zakt meer in je lijf. Dit is het doel van yoga in zijn algemeenheid.

Het absoluut een moment om los te komen van de dagelijkse rituelen en verplichtingen en jezelf weer te herpakken en op te laden. Dat je plezier mag ervaren en kunt genieten van je eigen aandacht en de tijd die hebt gemaakt om yoga te doen.

Deze lessen lijken op Hatha yoga lessen of yang- en yin yoga lessen met een grote dosis van Ursula haar kennis en levenservaring.

Lets do yoga en have some fun, i am grateful!!

Voor de duidelijkheid

Even kort uitgelegd om duidelijkheid te geven over de inhoud van de les;

De les zal starten met een zittende, liggende of een staande (bewegende) meditatie. Dit om aan te komen op de mat en in de les. Daarna gaan beginnen we met staande houdingen die elke week kunnen verschillen. Het is dus een yang (actieve in slow flow) begin van de les. De les verloopt verder en eindigt op de mat naar steeds meer yin (verstilling en ontspanning en loslaten). In de yin worden de houdingen 3 tot 5 minuten aangehouden. Het lichaam krijgt dan tijd om spanning en weerstand los te laten. We eindigen altijd met een savasana, een totale ontspanning.

De les is altijd zonder muziek. Misschien staat aan het begin, bij binnenkomst een rustig muziekje op. De les zelf is in stilte, duurt ca. 75 min. ( uitloop is mogelijk), afhankelijk of er een les na is drinken we samen nog een kopje thee (vrijwillig uiteraard).

SlowFlow is voor iedere yogi, dus ook de beginnende. Geef bij opgeven even aan of je fysieke beperkingen hebt.

Een proefles is gratis dus kom gerust kennismaken en ervaren zonder verplichtingen.

SlowFlow yoga is op maandagavond om 19:30, op woensdagochtend om 10:15 uur en op donderdagavond om 19:30 uur.

Eenvoudig een afspraak maken!

Chat openen
1
Afspraak maken
Hallo, wat is je vraag?