Lomi Lomi massage

Lomi lomi massage verbindt lichaam, psyche en gevoel met elkaar en hersteld de balans hiertussen. Deze massage werkt bewust in op de levensenergie van het lichaam is daarmee een energetische massage.

Het is een uniek combinatie van aandachtige aanrakingen, flow, intentie en eventueel een gebed. Er worden diepe maar zachte strijkingen gegeven over het gehele lichaam (voor- en achterkant) met de handen, onderarmen en ellebogen.

De adem wordt bewust meegenomen zodat je diepe mentale rust kunt gaan voelen. In deze meditatieve ontspanning maakt stress zich makkelijk los en ook het zelf herstellend vermogen krijg vrij toegang.

De diepgang van Lomi

De oorsprong van de lomi lomi massage bevindt zich in het exotische Hawaii. ‘Lomi’ betekent vrij vertaald gewoon ‘massage’ en is in essentie een helingtraditie.

De subtiele diepgang en de (mogelijke) verregaande effecten die een lomi lomi massage heeft zijn niet rationeel of wetenschappelijk te verklaren. Toch heeft deze massage een positief effect op het fysieke-, emotionele- en spirituele lichaam. Wat de massage teweeg brengt, of hoe diep er ervaren wordt is uiteraard afhankelijk van de intentie waarmee iemand komt, waar iemand staat in zijn ontwikkeling en ook in hoeverre iemand zich er voor open kan stellen.

Verschillende lomi lomi stijlen 

Deze traditionele hawaiiaanse massage heeft meerdere stijlen.
Praktijk Purusha heeft zich gespecialiseerd in de Kahn Abraham Kawaii stijl lomi lomi (ook wel “Temple Style lomi lomi” genoemd). De stromende kwaliteit van water komt in deze stijl sterk naar voren. Als masseur beweegt ik rond de tafel met de basisstap uit de Hula dans en de flying Dance-meditatie (ka’aleleau). Bij de Temple Style lomi lomi massage  zien de bewegingen er dansend uit en lijken op bewegingen uit de oosterse vechtkunst.

 

Wat doet de massage op fysiek en energetisch vlak?

Lomi Lomi massage stimuleert de bloedsomloop en het lymfe stelsel en verwijdert hierdoor gifstoffen, bacteriën ed. uit het lichaam. Ook ondersteunt het de ontspanning van het bindweefsel netwerk (fascia) wat door het gehele lichaam loopt. Het verbetert de mobiliteit van gewrichten en versoepelt de lichaamsbeweging.

Energetisch gezien vermindert het ophoping van spanning en reduceert het stress en stresssymptomen. Het balanceert de energie stroming in het lichaam. o.a. doordat verschillende delen van het lichaam opnieuw tot een geheel met elkaar worden verbonden. Vastgezette spanningen komen vrij, blokkades worden opgelost, vitaliteit wordt hersteld en de gezondheid gestimuleerd.

Hoe ziet een sessie er ongeveer uit?

Elke sessie start met een intake waar eventueel ruimte is om een nieuwe overtuiging of een intentie te zetten, die we dan meenemen in de massage.

En verder..:

  • De massage ruimte, de tafel en de olie zijn warm.
  • Een lomi lomi massage start op de buik en eindigt op de rug.
  • De duur van de massage is ca. 75 minuten | een sessie duurt maximaal 1,5 uur
  • Er wordt rekening gehouden (uiteraard ) met fysieke ongemakken.
  • De ademhaling zal je helpen om meer in je lichaam te zakken. Dit is de enige uitnodiging die regelmatig terug komt tijdens de massage. Verder wordt er niet gesproken.
  • Er wordt gepaste Hawaïaanse muziek gedraaid.

Een lomi lomi massage komt eventueel in aanmerking voor een vergoeding binnen de alternatieve zorg.

Eenvoudig een afspraak maken!

Chat openen
1
Afspraak maken
Hallo, wat is je vraag?