Yin Yoga

Yin Yoga richt zich niet op het versterken van je spieren maar juist op het ontspannen hiervan. Yin Yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen en organen en leert je ruimte ervaren in je bekkengebied en de rest van je lichaam.

Het is daarom een fijne yoga vorm voor wie een zittend beroep heeft.  Maar ook wanneer je veel stress ervaart, het denken overactief is of wanneer de behoefte aan ontspanning en rust groot is, is yin yoga een perfecte vorm.

Wat is yin yoga

Yin yoga is een zachte, langzame, meditatieve vorm van yoga. Het zijn eenvoudige en veilige yoga houdingen en ademhalingstechnieken die voor ieder niveau geschikt zijn. De houdingen in de yin yoga worden meestal 3-5 minuten vastgehouden, maar het kan zelfs nog langer.

Een yin yogales is goed voor gewrichten, bindweefsel, ligamenten en botten, en kalmeert het zenuwstelsel. Ook stimuleert het je energetische lichaam, doordat bepaalde meridianen worden gestimuleerd in de houdingen.

Yin yoga is een fantastische  yoga vorm als tegenhanger van de drukte die we allemaal dagelijks ervaren. Er is focus op mindfulness en ademhaling in de houdingen, waardoor enige opgekomen weerstand geobserveerd kan worden. De stilte en zachtheid kunnen je bij jezelf brengen en je hebt tijd om te zien welke inzichten er soms naar boven komen. Tijd om te oefenen met compassie voor jezelf en jouw proces. Tijd om te luisteren naar jouw lichaam en naar wat het nodig heeft.

Waarom wordt je blij van yin yoga?

 1. Je hoeft niets te doen!
  Bij yin yoga hoef je niets te doen. Je geeft je helemaal over in een houding zodat de zwaartekracht haar werk kan doen. Zo zul je gaan voelen dat er ruimte ontstaat. Letterlijk en figuurlijk.
 2. Soepel in je bindweefsel en gewrichten!
  Je bindweefsel speelt een belangrijke rol in hoe lekker je in je vel zit (ook weer letterlijk en figuurlijk).
  Yin yoga richt zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. De houdingen worden langer aangehouden (zonder te bewegen) en hierdoor bereik je het stugge bindweefsel.
 3. Balans tussen stress en rust!
  Yin yoga zorgt voor balans tussen stress en rust omdat de hele les in het teken staat van loslaten en ontspannen. Je lichaam en geest kunnen hierdoor weer herstellen en opladen. Yin helpt je om lekkerder te kunnen slapen.
 4. Stimuleren van de levensenergie!
  Tijdens de yin houdingen worden doormiddel van stretch en druk bepaalde meridianen gestimuleerd. Hierdoor komt de doorstroming van je levensenergie op gang. Deze doorstroming is de basis van een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.
 5. Zelfkennis!
  Yoga gaat sowieso over het ervaren en (h)erkennen van (ont)spanning, gevoelens en patronen. Tijdens yin lessen is er alle ruimte en tijd om te komen voelen. Dit kun je vervolgens meenemen naar je dagelijks leven.
 6. Mindfullness!
  Yoga en mindfulness zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De basisprincipes van mindfulness lopen als een rode draad door de lessen heen.
  Tijdens een yin les oefen je in het niet oordelen, je leert om je aandacht in het moment te brengen en je niet te veel te laten mee slepen door gevoelens en gedachtes die voorbij komen.
 7. Accepteren en compassie!
  Dit is misschien wel het mooiste wat je met yin yoga kunt oefenen en ervaren. Het leren afstand te nemen van naar iets streven en iets willen veranderen omdat het nog niet goed (genoeg) is, kan heel bevrijdend werken.
  Je lichaam is goed zoals het nu is, je ademhaling is goed zoals het nu is, jij bent helemaal goed zoals je nu bent. Alles is precies zoals het hoort te zijn.

 

 

Eenvoudig een afspraak maken!

Chat openen
1
Afspraak maken
Hallo, wat is je vraag?