We hebben zo heerlijk gewandeld vanmorgen. De combinatie van mindfulness en wandelen in het bos van Zeewolde zorgde er voor dat niets aan ons voorbij ging.

Het was een totale verrassing toen wij met dit prachtige stukje natuur in aanraking kwamen. In deze tijd van het  jaar zie je verandering van zomer naar herfst seizoen zo mooi gebeuren. We hadden net een leuke oefening achter de rug waarbij we nog aan het napraten waren over de ervaring toen we links het bos in gingen. Er overviel ons daar een soort koelte en gevoel van vochtigheid. Ook rook je de geur van vochtige dennennaalden  en blad dat al aan het verteren is op de grond. Het licht kwam wat minder door de bomen dus het werd iets donkerder. Dit alles prikkelde onze zintuigen (wat het thema was van vandaag) waardoor we helemaal in dat  moment werden gezogen. Ik denk na een meter lopen viel ons  in eens de hoeveelheid paddenstoelen op. Hoe ver je ook het bos in keek, overal paddenstoelen. Alle soorten en maten. Dus ook de rood met witte stippen en de wel bekende heksenkringen.  Als je op je knieën ging zitten, wat dichterbij de grond zag je ook de allerkleinste. Ongelofelijk fascinerend om dit zo te zien. We gingen helemaal op in dit moment. �_�h

Dit stukje natuur maakte een soort bewondering los, een respect. De natuur gaat zonder besef van tijd geheel zijn eigen gang. Helemaal afgestemd op elkaar en inspelend op elkaar. We zijn tot de conclusie gekomen dat de natuur heel  mindful is. Helemaal handelend vanuit afstemming met zichzelf. Kunnen we best veel van leren. Daarom is wandelen ook zo rustgevend. Er is geen boom die oordeelt, er is geen plantje dat zegt dat je het anders  moet doen. Nee in het bos mag je helemaal even zijn met jezelf. Je laad er je batterij mee op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Afspraak maken
Hallo, wat is je vraag?