Mijn Visie en werkwijze

Bij Purusha wordt gewerkt vanuit een holistische visie. Holistisch betekend eenheid. Alles is verbonden met elkaar door energie. Energie is de onzichtbare stroom van communicatie binnen alles, en alles beïnvloed elkaar. Met alles wordt bedoeld de natuur, onze aarde, de mens en zijn lichaam, zijn gedachtes, zijn handelen, gevoelens en emoties, zijn sociale leven en werkgebied en zijn spiritualiteit. Het lichaam is voor de mens het middel om hier te kunnen vertoeven op aarde, om het leven te ondergaan.

Het lichaam is aards en energetisch tegelijk. Wij wonen met ons bewustzijn in het lichaam. Tenminste dat is de bedoeling. Hoe beter wij erin wonen, erop vertrouwen en er naar luisteren hoe meer balans wij voelen en moeiteloos kunnen leven.

Purusha houd van elk lichaam. Met veel liefde en aandacht wordt elk mens die de behoefte heeft, begeleid in het groeien naar  meer zelf bewustzijn en vertrouwen in de eigen kracht.

Je lichaam als raadgever

Het lichaam is een doorgeefluik van informatie. Ons lichaam liegt nooit en heeft het altijd goed met ons voor. Het is voortdurend opzoek naar veiligheid en de balans tussen rust en onrust. Voelen is de taal waarmee ons lijf spreekt. Fijne gevoelens en minder fijne gevoelens. Alles heeft zijn boodschap. Pijn, ongemakken, behoeftes en verlangens zijn allemaal signalen. Het is DE manier van je lichaam om jouw richting te geven naar een evenwichtig en tevreden leven

We zijn voelende wezens.

Onze zintuigen, zicht, gehoor, smaak, reuk en tastzin zorgen ervoor dat we het leven kunnen voelen. Voelen wat we zien, voelen wat we horen, voelen wat we proeven en ruiken. Onze huid is een voelend orgaan en zorgt ervoor dat we alles kunnen voelen. Dat voelen ervaren we van binnen. Hoe beter we dat voelen kunnen verstaan hoe beter we voor onszelf kunnen zorgen.

Werkwijze

Luisteren naar en afstemmen op jouw verhaal en energie.

Ieder mens is anders en we hebben allemaal een andere achtergrond. Als therapeut weet ik niet wat jouw lichaam allemaal heeft meegemaakt of heeft opgeslagen, wat nog niet verwerkt is. Als therapeut weet ik ook niet wat jij nodig hebt. Eigenlijk weet alleen jij dat. De pijn of ongemak die je fysiek voelt of de behoefte of verlangen die je ervaart zijn de ingangen van waaruit de behandeling wordt ingezet. Daar gaat de eerste aandacht naar toe.

Ik luister naar je en ik stem af op jou belevingen. Ik nodig je uit om jou aandacht naar de binnenwereld te brengen. Soms doe ik dat al in het voorgesprek en zet het voort tijdens een massage. Zelf stem ik ook af op mijn eigen lichaam en volg de behoeftes die ik ervaar in de afstemming met jouw. Zo weet ik dat het altijd goed is wat ik doe.  Ik vertrouw volledig op mijn lijf en op die van jou en op de energie van dat moment.

Zweverig

Alles behalve dat. Pure noodzaak noem ik het. Wij mensen zijn veel te veel naar buiten gericht. We leven te vaak en te veel van buiten naar binnen. Binnen voelen we onze grenzen, en weten we wat er voor buiten het beste is om te doen. Binnen zijn we dichtbij onze eigen waarheid en kunnen we veel betere keuzes maken die goed zijn voor onszelf en de wereld om ons heen.

Eenvoudig een afspraak maken!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wat is Purusha?

Purusha betekend bewustzijn. Om ons als mens fysiek en mentaal/emotioneel in balans te voelen is het relevant dat we een goede relatie hebben met ons lichaam en de gevoelsbelevingen. Ursula Lankreijer is het brein achter Purusha. Haar missie is mensen wakker schudden in hun lijf en het zelfbewustzijn te vergroten, om zo de verbinding met onszelf te herstellen en te verdiepen.

Contact

Tel: 06 17 9256 67
Mail: ursula@praktijkpurusha.nl
Adres: Gildenveld 24G, 3892 DG Zeewolde
KvK 68139158 | BTW NL170290979B01 | NIBIG Klacht en tuchtrecht nr: 529899

Copyright © 2020 Praktijk Purusha Zeewolde- Alle rechten voorbehouden

Credits: Websiteupdaten.nl | Rogere Lankreijer