Focusing bodywork

Focusing is aandacht geven aan iets (een felt sense genaamd) dat je voelt in je lijf. Dit gaat vaak over iets in je leven. Het is een andere sensatie dan het voelen van honger of het warm of koud hebben. Het lijkt meer op bijvoorbeeld het hebben van een brok in je keel, een steen op je maag of vlinders in je buik. Van iedere situatie in je leven kan zich zo’n Iets (felt sense) vormen. Een felt sense kan ook opgeroepen worden in het lichaam rond een bepaalde situatie in je leven of een thema, zoals twijfels en verlangens of emoties en nog veel meer.

Focusing wordt naast mindfulness toegepast om het bewustwordingsproces te begeleiden tijdens een therapie sessie.

Naar het lichaam toe

Wanneer de aandacht naar binnen gaat kom je in contact met je gevoelswereld. Door bewust de aandacht te sturen naar deze binnenwereld kunnen er gevoelens, emoties, beelden, fysieke sensaties en herinneringen aan het licht komen. Wanneer er middels focusing bij stil wordt gestaan kun je je bewust worden hoe deze sensatie in jou beweegt. De aandacht is op zijn unieke manier helend voor lichaam en geest.

Focusing laat je de oplossing van je problemen binnen in jezelf vinden. In plaats van ervan weg gaan en verlichting buiten ons zelf te zoeken, gaan we juist naar de symptomen toe. We gaan naar het lichaam toe. Je zult onderzoek doen op vragen als: Hoe voelt dit van binnen? Hoe draag ik dit met me mee? Het is stilstaan bij wat er echt is. Het is de moed opbrengen om te gaan voelen. Focussen geeft handvatten om ermee te zijn en erbij stil te staan, zonder dat er iets moet of dat het je overspoelt. In het vertrouwen dat het zal veranderen in de richting die goed is.

 

 

 

Eenvoudig een afspraak maken!

Ursula Lankreijer
Massagepraktijk in Zeewolde waarbij verschillende massages gegeven worden vanuit holistische visie. Voor meer contact met jezelf is mindfulness onderdeel van mindful walk....

Contact

Tel: 06 17 9256 67
Mail: ursula@praktijkpurusha.nl
Adres: Gildenveld 24G, 3892 DG Zeewolde
KvK 68139158 | BTW NL170290979B01 | NIBIG Klacht en tuchtrecht nr: 529899

Copyright © 2020 Praktijk Purusha Zeewolde- Alle rechten voorbehouden

Credits: Websiteupdaten.nl | Rogere Lankreijer