Ursula lankreijer

Mijn naam is Ursula Lankreijer. Purusha is wie ik ben. In ontwikkeling en groeiende. Steeds dichterbij mezelf. Purusha is ontstaan uit een verlangen om te helpen en de afgelopen 15 jaar gevormd en ontstaan door de levenservaringen en lessen die ik heb mogen leren. Ontwikkeling staat nooit stil.

Ontstaan van mijn visie

Mijn lichaam heeft mij op mijn 30ste in de steek gelaten (tenminste zo voelde dat op dat moment) waardoor ik weer opnieuw moest leren vertrouwen en kennismaken met mezelf. Het voelde alsof ik gestraft werd. Nu weet ik dat ik zelf mijn lichaam in de steek heb gelaten en mijn lijf mij een grote les wilde leren. Het kon zo niet langer en ik luisterde niet, dus dan maar deze radicale stap. Ik kwam voor 7 weken in het ziekenhuis terecht en werd gedwongen mij te richten op mijn lijf. Ik moest weer opnieuw leren lopen. Leren staan op eigen benen hier op aarde. Na een jaar revalidatie koos ik voor mijn eigen pad en ging scheiden. Deze sprong zorgde voor veel verwarring en er ontstond een zoektocht naar mezelf en de hoe en waarom van het leven. Een depressie overviel mij en zette wederom mijn benen terug op de grond. Ik kwam in aanraking met het boeddhisme en deze leefwijze heeft mij veel inzicht gegeven in mezelf en in de psyche van de mens. Hierdoor heb ik ontdekte dat het lichaam mijn aller beste vriend is en mij onvoorwaardelijk lief heeft. Het is mijn raadgever, mijn buddy.

Ik moet je eerlijk zeggen dat het mij veel verdriet doet om te zien hoe mensen zichzelf soms verafschuwen en het lichaam benaderen als hun grootste vijand. Dit is niet helpend voor hun eigen genezing. We beseffen niet wat pijn is! Pijn betekend grens bereikt. Iets moet er anders. Pijn betekend kom alsjeblieft voelen. Stap uit je hoofd en kom voelen, kom contact maken. Het lichaam liegt nooit en houd onvoorwaardelijk van ons. Deze grote vriend heeft ons nodig en jij hebt het lichaam nodig. Dat is wat Purusha is, bewust worden van de kracht van het lichaam en daarmee van jezelf. Durf te vertrouwen op je eigen weten. Ontspan in je zoektocht en geniet er vooral van.