Ontspannings massage

Tijd voor jezelf om alles even naast je neer te leggen. Het enige wat je hoeft te doen is liggen en voelen, mijn handen te volgen en zo het contact met je lichaam te ervaren. Door deze aandacht voor jezelf schakelt je zenuwstelsel automatisch over naar de vertraag- en herstel modus. Je hele systeem komt tot rust en dat voel je. Dit zorgt voor geestelijke ruimte en stilte. De reactie van de meeste mensen na deze massage is “ik voel me als herboren”. Een kado voor jezelf of voor een ander.

Tijdens een algemene ontspanningsmassage pas ik de Klassieke massage en de Haptische massage toe.

Klassieke massage

Ook wel Zweedse massage genoemd. Dit is de meest gebruikte massage vorm. De Zweedse massage onderscheidt zich van andere massages door uit te gaan van de anatomie en bloedstroomrichting. Een goede doorbloeding en hulp bij het zelf herstellend vermogen van het lichaam, zijn naast ontspanning het grootste doel.

Haptische massage

Haptonomie betekent “de wijze van aanraken” en gaat uit van het belang en de kracht van gevoelens. Gevoelens en gedachtes vibreren en hebben effect op onze levensenergie. Bij een disbalans voel je je donker, zwaar en leeg. Bij haptische massage staat je energetische lichaam centraal. Voelend aanwezig zijn bij wat zich aandient. Er is ruimte voor alles wat naar boven komt. Niet willen veranderen maar toelaten en er naar durven kijken. Luisteren. Vandaar uit ontstaat vanzelf inzicht en heling.
schoudermassage behandeling