Mindful walk

In zeewolde

Er is een basis cursus en een vervolg cursus. Bij beide wordt een combinatie gemaakt van Mindfulness, ademhalingstechnieken en wandelen. In de vervolg cursus komt ook NLP aanbod. Het doel van deze cursussen is leren omgaan met STRESS en het verhogen van je ENERGIE level. Wandelen alleen doet al heel veel voor je gezondheid maar met deze beide cursussen brengen we de aandacht naar het huidige moment door middel van leuke oefeningen. Deze oefeningen zullen je uitnodigen om te gaan waarnemen in jezelf wat er gevoeld wordt en wat het denken voor invloed heeft.  We gaan dus minfulness toepassen tijdens het wandelen. leuk he? De tools en technieken die we oefenen kun je direct toepassen in je leven.

5 weekse Basis cursus:

Voor iedereen met of zonder ervaring met minfulness. Wel of geen goede conditie, met of zonder blessures, man of vrouw, jong of oud. Deze cursus is toegankelijk voor iedereen die de behoefte heeft aan meer rust in het hoofd en meer wil leren genieten van het leven. 
Inhoud cursus:
Warming-up, lichaamshouding, loop houding, yoga, veel wandelen in verschillende tempo’s en vooral veel plezier. We gaan genieten van zelf onderzoek en we gaan lachen om onszelf en met elkaar. 

5 weekse vervolg cursus:

Voor iedereen die de basis cursus heeft gedaan en daarin kennis heeft gemaakt met de neusademhaling en hier al mee heeft getraind. Het is een verdiepingscursus die zich richt op verschillende thema’s. Zoals bv NLP (neuro Linguistisch Programmeren). De kracht van ademhalen, yoga en meditatie tijdens wandelen en omgaan met weerstand. Mindfulness is de rode draad door de cursus. Deze vervolgcursus verdiept in het voelen, het ontdekken van patronen en het opmerkzaam zijn in jezelf.  Een mooi vervolg met een hoge fun factor.

Wandelen met als doel Balans.

De onderdelen...

van de basis en vervolg cursus

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Walk laat je kennis maken met je eigen lichaam en alles wat daarbinnen gevoelt en waargenomen kan worden. Je wordt je bewuster van je gevoelswereld en denkpatronen. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken De ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel mensen ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful walk gebruiken we de neusademhaling (Buteyko methode). Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond.

Wandelen Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te verminderen en te voorkomen. De natuur geeft daar nog is een extra draai aan. Samen met de juiste mindset kun je volop in het hier en nu zijn. Op deze manier heeft wandelen effect op lichaam en geest. Ik hoop met deze cursus het in beweging zijn te stimuleren.

NLP (neuro linguistisch programmeren). In de vervolg cursus zul je kennis gaan maken met NLP en wat dat voor je kan betekenen. Je leert hiermee hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Tijdens het wandelen of hardlopen ga je hier kennis  meemaken. We combineren hiermee het cognitieve met lichaamsbeweging. 

  • 5 bijeenkomsten
  • 1,5 uur cursus
  • € 95,00
mindfulwalk in zeewolde

Data en Aanmelden Cursus 2019

Zit er GEEN datum voor je bij? Maar je wil wel graag deelnemen aan deze cursus? Vul dan wel het aanmeld formulier in en geef bij opmerkingen aan dat je graag op de hoogte gehouden wilt worden van andere datums. 

De kosten voor zowel de basis cursus als de vervolgcursus bedragen € 95,– voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Voor een individuele cursus geldt een ander tarief die we samen overleggen.