Mindful walk

In zeewolde

Leren om minder in je hoofd en meer vanuit je hart te leven is het doel van deze cursus. Beter leren ademen en leren voelen. De basis cursus laat je kennismaken met mindfulness, neusademhaling en de combinatie hiervan met wandelen. De vervolg cursus maakt  een verdieping hierop en voegt er NLP aan toe. We gaan leuke oefeningen doen die je laten kennismaken met jezelf. Je zult gaan leren op welke manieren je je aandacht naar het hier en nu kunt brengen zodat het denken minder vat op ons heeft. Het gaat vooral om ervaren en plezier hebben hierin. Het is een leuke cursus die je technieken en tools aanleert welke je direct kunt toepassen in het dagelijks leven. 

5 weekse Basis cursus:

Voor iedereen met of zonder ervaring met minfulness. Voor elke man of vrouw die de behoefte heeft aan meer rust in het hoofd en meer wil leren genieten van het leven. 
Inhoud cursus:
lichaamshouding,  yoga, wandelen in verschillende tempo’s, kennis maken met de neusademhaling (gezonder leren ademen) en verschillende meditatie vormen. De rode draad van de cursus is mindfulness. Doel van de cursus is ook meer mindful leren zijn binnen de moetjes van het leven.

5 weekse vervolg cursus:

Voor iedereen die de basis cursus heeft gedaan en daarin kennis heeft gemaakt met de neusademhaling en hier al mee heeft getraind. Het is een verdiepingscursus die zich richt op verschillende thema’s. Zoals bv NLP (neuro Linguistisch Programmeren). De kracht van ademhalen, yoga en meditatie tijdens wandelen en omgaan met weerstand. Mindfulness is de rode draad door de cursus. Deze vervolgcursus verdiept in het voelen, het ontdekken van patronen en het opmerkzaam zijn in jezelf.  Een mooi vervolg met een hoge fun factor.

Wandelen met als doel Balans.

De onderdelen...

van de basis en vervolg cursus

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Walk laat je kennis maken met je eigen lichaam en alles wat daarbinnen gevoelt en waargenomen kan worden. Je wordt je bewuster van je gevoelswereld en denkpatronen. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken De ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel mensen ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful walk gebruiken we de neusademhaling (Buteyko methode). Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond.

Wandelen Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te verminderen en te voorkomen. De natuur geeft daar nog is een extra draai aan. Samen met de juiste mindset kun je volop in het hier en nu zijn. Op deze manier heeft wandelen effect op lichaam en geest. Ik hoop met deze cursus het in beweging zijn te stimuleren.

NLP (neuro linguistisch programmeren). In de vervolg cursus zul je kennis gaan maken met NLP en wat dat voor je kan betekenen. Je leert hiermee hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Tijdens het wandelen of hardlopen ga je hier kennis  meemaken. We combineren hiermee het cognitieve met lichaamsbeweging. 

  • 5 bijeenkomsten
  • 1,5 uur cursus
  • € 95,00
mindfulwalk in zeewolde

Data en Aanmelden Cursus

Basis of vervolg cusus

De kosten voor zowel de basis cursus als de vervolgcursus bedragen € 95,– voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Voor een individuele cursus geldt een ander tarief die we samen overleggen.