Meditatie zeewolde

Één maal per maand organiseer ik een meditatie moment met een kleine groep. Ik noem het een “Samen zitten” moment. Samen zitten is leerzaam en stimulerend en geeft energie. Meditatie is thuis komen van de geest en is één van de beste manieren om goed voor jezelf te zorgen. Met recht en vorm van gezonde zelfliefde.

Als we mediteren trainen we een houding die ons kan inspireren om in het leven te staan

Inzicht meditatie (mindfulness)is een manier van mediteren die uitnodigt om opmerkzaam te zijn naar alles wat zich aandient binnen in jou. Van voelen tot denken, van emoties tot fysieke sensaties. Je oefent in een open houding hebben naar alles wat zich aandient in jou binnenwereld. Kennismaken met jezelf en oke zijn met dat wat er is. Vanuit toelaten (acceptatie) ontstaat vanzelf loslaten. Het gaat niet op weg duwen van bijvoorbeeld denken maar er met mildheid en zachtheid naar leren kijken. Zo zul je op den duur kunnen gaan ervaren dat het denken minder vat op je heeft en er meer stilte ontstaat en meer verbinding met je eigen Hartenergie.

Hoe ziet een “samen zitten” moment eruit?: We gaan 2 maal 30 minuten mediteren. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de eerste 30 minuten mee te doen. Na de eerste 30 minuten hebben we een stilte pauze van ca. 20 minuten waarin je thee of koffie kunt drinken en een gezond lekkers kunt eten. Het is in de pauze ook stil. Je kunt dit zien als een meditatie in beweging waarin je bewust iets drinkt of eet, zit of loopt en naar de toilet gaat.

Mediteren kun je doen op een kussen of bankje of op een stoel. Stoelen zijn aanwezig. De kussentjes (gewoon hoofdkussen of meditatie kussen) of bankjes graag zelf meenemen, samen met een yogamatje of meditatie mat. Ik heb wel meerdere matjes maar niet voldoende voor iedereen. Mocht je geen mat hebben geef dat dan even aan bij de aanmelding

wanneer en hoe laat?

Op zondagochtenden om 10:00 uur.
Op vrijdag avonden om 19:30 uur.

 • 8 december (vol)
 • 29 december (om 19:00 uur) (nog 8 plekken)
 • 26 januari 2020
 • 23 februari
 • 22 maart
 • 17 april (vrijdagavond)
 • 15 mei (vrijdagavond)
 • 14 juni

Locatie: Gildenveld 24G in zeewolde. Daar is beperkt ruimte. Wees op tijd met aanmelden. Vermeld ook goed de datum waarop je erbij wilt zijn.

De kosten:

Tijdens deze ochtenden beoefenen we ook de Dana. Dana heeft ook wel donatie als betekenis. Het wordt meestal vertaald met vrijgevigheid. Het beoefenen van Dana speelt in het boeddhisme een belangrijke rol. Vrijgevigheid heeft niet alleen betrekking op materiële dingen, maar bijvoorbeeld ook het geven van je tijd en aandacht. Beoefening van Dana is in feite een uitdrukking van liefde. Hoe meer liefde er aanwezig is hoe vanzelfsprekender beoefening van Dana wordt. 

Het mooie van Dana is dat naar draagkracht vrijgevigheid beoefend kan worden. Mensen die het niet breed hebben geven minder, maar hun vrijgevigheid is niet minder dan die van mensen die ruimer bij kas zitten en meer kunnen geven. “wie weinig heeft, geeft van harte weinig, wie gemiddeld heeft, geeft van harte gemiddeld, wie veel heeft, geeft van harte veel” Zo zei de boeddha.

Dana geef je anoniem en in een envelop. Na afloop stop je je Dana in de daarvoor bestemde doos. Ik zal de Dana gaan gebruiken om materiaal aan te schaffen om deze ochtend zo goed en comfortabel mogelijk te kunnen aanbieden.

 • Dana is een uitdrukking
 • van liefde
 • Dank bij voorbaad
 • voor je gift