Massage bij fysieke klachten

Pijn en ongemakken hebben veel invloed op de kwaliteit van je leven. Daar willen we meestal zo snel mogelijk vanaf. Massage kan zorgen voor verlichting mits de intensiteit ervan wordt afgestemd met de cliënt. Spanning in spieren en gewrichten vragen niet om nog meer spanning (stress) tijdens een massage. We willen juist de ont-spanning bereiken, zodat er ruimte komt voor stroming en het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. De ademhaling is een hulp om tijdens de massage bij het voelen te blijven (uit het hoofd te komen en naar het voelen) en daarmee een goede graadmeter voor het aangeven van grenzen. 

Welke klachten?

Mijn Methode.

Naast de klassiekenmassage pas ik bindweefsel massage en cupping therapie toe om de doorbloeding in spierenknopen te verbeteren en het bindweefsel losser te maken. Triggerpoints in de spieren zijn een ophoping van afvalstoffen die vaak wat hulp van buitenaf nodig hebben om te verminderen. Door het tempo van mijn massage kun je er met je aandacht goed bij blijven en voelen wat er gebeurd. We stemmen samen steeds af hoe het voor je is en gaan we op zoek naar de pijn punten en je grenzen.

massage zeewolde

Oorzaak Klachten.

Het lichaam doet niet zomaar pijn. Het lijf liegt nooit. Het geeft een signaal af met de boodschap dat er op een bepaald niveau aandacht nodig is van jou. Dit kan een fysieke oorzaak zijn zoals bijvoorbeeld veel zitten en weinig bewegen. Of een verkeerde lichaamshouding tijdens werkzaamheden of sporten. Maar ook stress en mentale spanning hebben zo zijn weerslag op je spieren en gewrichten.

Vaak weten we zelf wel wat de oorzaak is. Maar soms is een klacht onduidelijk. Komt het steeds terug en weten je niet wat er aan de hand is. Dit vraagt dan om een bredere manier van kijken naar jezelf en de manier waarop je in het leven staat. Het vraagt wat zelf onderzoek. Tijdens een massage kunnen we dit dan samen onderzoeken.