Holistic Pulsing

Holistic Pulsen noem ik ook wel een massage van de binnenkant van het lichaam. Het is een vorm van lichaamswerk waarbij je gekleed en liggend op tafel wordt behandeld. Je lichaam word zachtjes heen en weer geschud in een ritme wat is afgestemd op jou lichaam. Het pulsen (ook wel wiegen genoemd) geeft je heel gemakkelijk een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Lichaam en geest zijn een en de geest drukt zich uit via deze prachtige poort.

Je zult een diepe ontspanning ervaren welke er voor zorgt dat je lijf de ruimte krijgt om zichzelf te genezen. Er ontstaat letterlijk en figuurlijk stroming. Door dit diepere contact met jezelf heb je ook de mogelijkheid om je bewuster te worden van jezelf. De aandacht die je gericht brengt naar wat er gevoeld wordt kan zorgen voor inzicht in jezelf en je leven. Mijn rol hierin is is het begeleiden van het bewustwordingsproces. Soms zal ik vragen stellen om dit proces te stimuleren.


Werking van Holistic pulsing:
Het menselijk lichaam bestaat voor ruim 70% uit water. Het wiegen van het lichaam brengt het water tot op celniveau in beweging. Naast het water komt ook je energetisch lichaam automatisch in beweging en zal reageren. Je zou het kunnen zien als een steen gooien in stilstaand water. Kleine golfjes bewegen zich door je lichaam heen en weer. Blokkades en stagnaties worden hierin mee genomen en bewegen zachtjes los.

Voor wie:

1. Voor ontspanning:
Zeker voor mensen die veel in hun hoofd zitten en zich moeilijk kunnen ontspannen. Door de geborgenheid die ervaren wordt, zal het veiliger voelen om je over te geven aan de ontspanning. Het hele lichaam komt tot rust ook het denken.


2. bij lichamelijk en psychische klachten:
Door het in beweging komen van blokkades heb je de mogelijkheid om deze bewust te worden. Dit inzicht kan een nieuwe evenwicht in lichaam en geest brengen waardoor er anders tegen dingen in het leven aangekeken kan worden. Bij Pulsen werken we van binnen naar buiten.

Holistic Pulsing wordt door velen ervaren als een thuiskomen in je lichaam.

3. bij stijfheid, vastzittende gewrichten
Door het in beweging komen van lichaamseigen vocht zoals water worden gewrichten gesmeerd en komt de doorbloeding op gang. Hierdoor worden afval stoffen makkelijker afgevoerd en kan weefsel gaan genezen. Deze behandeling is daarom ook zeer heilzaam bij fybromyalgie en chronische aandoeningen zoals andere vormen van reuma en vermoeidheidsklachten.

schoudermassage behandeling