De seven Hoofdchakra's

We hebben 7 hoofdchakra’s en 40 secundaire chakra’s in ons lichaam. De secundaire chakra’s bevinden zich in de nek, miltstreek en in de handen en voeten.
De 7 hoofdchakra’s stralen zowel naar voren als naar achteren uit in het lichaam. Aan de voorkant houden ze verband met onze gevoelens en emotie’s en aan de achterkant met onze wil.
De chakra’s voorzien het lichaam van levensenergie. Iedere chakra heeft zijn eigen lichamelijk en geestelijke functie, perioden van leven, zintuig, kleur geluid en symbolische vorm. Ze hebben een doorsnee van ca. 10 cm. Alle kleurtrillingen zijn in iedere chakra aanwezig, maar de trilling van de hoofdkleur domineert in per chakra.

Het basischakra en kruinchakra worden als een paar gezien, dit omdat ze de uiteinden vormen van de grote energiestroom die door het ruggenmerg gaat en waarin alle chakra’s geworteld zijn. De energiestroom wil zich constant van boven naar beneden en van beneden naar boven bewegen. Dat is de natuurlijke energiestroom. Chakra’s zijn de ontvangers van alle energievibraties die het fysieke bereik te boven gaan. Ze verbinden je met de onbegrensde wereld van de fijnere energieën.

"We zijn datgene waar we ons bewust van zijn"

Als we ons meer bewust zijn van de waarde van ons chakrastelsel dan zijn we ons meer bewust van onze innerlijke kracht. Ervaren we onze innerlijke kracht, dan begrijpen we het potentieel van de naar buiten gerichte kracht. We kunnen alles in de wereld scheppen als we erkennen welke kracht er in ons innerlijk schuilgaat.

ontspanningsmassage zeewolde
Chakra massage duurt ca. 1.5 uur.

De 7 chakra's

Eerste chakra

Een heerlijke ontspanning voor lichaam en geest. Loskomen van de dagelijkse stress. De ademhaling wordt dieper en het zelf genezend vermogen van je lichaam kan beter zijn werk doen.

Klassieke massage

Ook wel zweedse massage genoemd. Meest gebruikte massage vorm. De Zweedse massage onderscheidt zich door uit te gaan van de anatomie en bloedstroomrichting.

Haptische massage

Haptische massage gaat uit van het belang en de kracht van gevoelens. Gevoelens en gedachtes vibreren en hebben effect op onze levensenergie. Bij haptische massage staat je energetische lichaam centraal.

Voetreflex massage

Voetreflex massage is een hele andere beleving van aanraken dan een massage van de rest van het lichaam en toch raak je het hele lichaam aan en komt er beweging in lichaam en geest.

Bindweefsel massage

Bij Bindweefselmassage masseren we het onderhuids bindweefsel en prikkelen op die manier de organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties.

Cupping therapie

De doorbloeding wordt flink geprikkeld waardoor afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden en spieren kunnen gaan ontspannen.