yoga voor mannen

Steeds meer mannen ontdekken de voordelen van yoga.
In de westerse wereld wordt yoga vaak door vrouwen beoefend. Wil je als man graag met yoga beginnen maar zie je op tegen een les met (alleen maar) vrouwen? Dan is de les van dinsdagavond om 20.15 uur jouw yoga uur (vanaf september op het lesrooster). Deze is speciaal voor mannen! Zowel voor de beginner als voor degene die al ervaring heeft in yoga.

Fysiek en mentaal fit

Het maakt niet uit of je lenig bent of bij het vooroverbuigen wel of niet bij je tenen kan. Je hoeft jezelf ook niet in een ingewikkelde houding te wurmen. Je kan denken dat yoga niets voor je is. Ook als je denkt dat yoga niets voor jou is, is het zinvol om regelmatig naar yoga te gaan. Want yoga helpt, ook bij mannen.

Het helpt je fysiek en mentaal fit te zijn en te blijven. Je leert luisteren naar je lichaam, zodat je de eigen grenzen leert herkennen en te respecteren. Door ademhalingsoefeningen leer je de adem onder controle houden en zal het stress niveau minder worden. Concentratie, balans, coördinatievermogen en gecontroleerd gebruik van spieren worden gestimuleerd en verbeterd door yoga. Kortom, yoga heeft veel voordelen die je kunnen helpen bij het dagelijks leven.

De lessen zijn gebaseerd op een klassieke vorm van yoga, de inspanning en de ontspanning staan centraal. Fysieke en mentale grenzen worden opgezocht en verruimd. Er wordt geoefend met de aandacht naar binnen gericht. Om jezelf waar te nemen en (beter) te leren kennen.

In het kort

In het kort:

  • Yoga verbetert de lenigheid en beweeglijkheid van je lichaam
  • Yoga helpt je een betere lichaamshouding te krijgen
  • Yoga maakt je lichaam sterker en verbetert je conditie
  • Yoga minimaliseert het stresslevel

De docent

De les wordt gegeven door Adriaan van Ek.
In januari 2014 stapte hij voor het eerst op een yogamat in een yogastudio. Het begin van het ontdekken van yoga.
Het bewegen, de houdingen, adem- en concentratieoefeningen, meditatie en de yogafilosofie. Na een 4-jarige opleiding en diverse cursussen en bijscholingen deelt Adriaan graag zijn kennis en ervaring op het gebied van yoga. Yoga is meer dan rekken en strekken. Het gaat over bewustwording, het (weer) voelen van het lichaam. Gebaseerd op een complete levensfilosofie: fysiek, mentaal en emotioneel/spiritueel.

Eenvoudig een afspraak maken!

Chat openen
1
Afspraak maken
Hallo, wat is je vraag?