Yin Restorative yoga les

Een yin Ristorative yoga les combineert deze beide yoga vormen met elkaar. Samen met meditatie en mindfulness is dit een verdiepende en zeer ontspannen moment voor jezelf. Geen intensieve krachtige en fysieke houdingen maar juist naar binnen keren en loslaten. 

Wat kun je verwachten

Bij Yin yoga gaat het om ruimte maken voor de stroom van energie door de spieren te ontspannen. De houdingen binnen de yin yoga worden ca. 3 tot 5 minuten aangehouden zodat het lichaam de tijd krijgt om weerstand te release. Je krijgt op die manier de mogelijkheid om je bewuster te worden van jezelf en dat wat er gevoeld wordt. 

Ristorative yoga is een herstellende yoga en gaat nog een stapje verder. Hierbij gaat het om diepe ontspanning waarbij je met kussens je lichaam ondersteund waar het nodig is om je volledig te kunnen overgeven aan wat er is. De restorative houdingen worden nog iets langer aangehouden.

Waar Yin houdingen de grenzen soms juist opzoeken zullen Restorative houdingen je uitnodigen om nog meer te verzachten, jezelf te ondersteunen met kussens en in overgaven en ontspanning te zakken. 

Ontspannen gaat niet over wegduwen van ongemakken. Ontspannen komt pas echt wanneer we ons kunnen overgeven zonder oordeel en werkelijk kunnen aankijken wat er is. Als we zelf niet meer in de weg gaan zitten, dan pas komt er rust. 

Yoga begint bij het observeren van je eigen innerlijk reageren.

Deze lessen worden gegeven door Adriaan van Ek. Onderaan deze pagina stelt hij zichzelf aan je voor.

 

 

Wil je langer ontspannen?

De yin restorative lessen duren ca. 60 minuten. Heb je behoefte om echt even alle aandacht en tijd te hebben voor jezelf? Dan worden er ca. 1x per maand Restorative XXL lessen georganiseerd op vrijdagavonden. Deze lessen duren 2.5 uur en zorgen zo voor een heerlijk ontspannen moment voor jezelf.

Kijk voor data voor de XXL lessen op de pagina van de Restorative XXL.

De Docent

De Yin Restorative les wordt gegeven door Adriaan van Ek:

Kenmerkend aan mijn lessen is de aandacht voor de adem en voor het lichaam. Door je hierop te focussen kom je in dit moment, in het nu. Jezelf tegenkomen hoort daarbij, het kan confronterend zijn, maar zo leer je meer en meer jezelf kennen. Je wordt bewust van je mogelijkheden en je grenzen. Op de yogamat kun je dit veilig oefenen, je komt mogelijk datgene tegen wat je in het dagelijks leven ook ervaart.

Als je de weerstand op de yogamat accepteert dan mag je de rust en de stilte ervaren, mag je één worden met de asana (houding). Zo wordt de yogales meditatief, ervaar je ontspanning, zowel geestelijk als lichamelijk. Je begrijpt dat dit niet in één les is te leren, geef jezelf hiervoor tijd en ruimte.

Mijn les is voor volwassenen van alle leeftijden, en zowel door beginners al gevorderden te volgen.

Eenvoudig een afspraak maken!

Chat openen
1
Afspraak maken
Hallo, wat is je vraag?