Mindful yoga

Mindful yoga is yin/yang yoga gecombineerd met mindfulness. De lessen worden gegeven van maart tot en met oktober in de groene omgeving van de natuur, heerlijke buiten.

Mindful yoga is een combinatie van het zachte, aandachtige en rustige van yin yoga met het vurige en krachtige van yang yoga. De yin en yang elementen ondersteunen en vullen elkaar aan! Er is focus op mindfulness en ademhaling in de houding, zodat er ruimte is voor de eigen innerlijke belevingen.

Yin en yang

Yin Yoga:

Yin yoga is een zachte, langzame, meditatieve vorm van yoga. Het is een fantastische vorm als tegenhanger van de drukte die we allemaal dagelijks ervaren. Doordat een houding voor langere tijd wordt aangehouden treedt er effect op in de dieperliggende delen van het lichaam en wordt het bindweefsel gestimuleerd dat zich bevindt rondom bv. spieren en gewrichten. Het langer vast houden geeft je ook tijd om grenzen te ontdekken, stil te worden en dieper te voelen wat er is in het lichaam.

Yang Yoga:

Bij een yang houding ligt het tempo wat hoger. Er is aandacht voor de kracht in ons lichaam en de energie die ontstaat in de actievere houdingen. Tijdens een yang houding word je op een andere manier uitgedaagd in het ervaren van je grenzen en de reacties op deze grenzen.

Rust en verbinding

Je begint zo’n yin yang yogasessie op yin wijze: rustige, tragere oefeningen met veel aandacht voor de ademhaling. Zo
bouw je langzaam op naar een kort yang gedeelte van de les.  De les wordt vaak afgesloten met enkele yin oefeningen en een korte yin meditatie.

Gedurende de gehele les zal er vanuit de mindfulness begeleid worden en is er de uitnodiging om te komen voelen in je lijf. Mindfulness is een bewustwordingsproces. Tijdens de les  zullen er gedachtes zijn, gevoelens ervaren worden. Ook kun je patronen tegenkomen in jezelf die je bewust maken van hoe je met jezelf omgaat.

Deze mindful yoga les kan iemand leren om milder te kijken naar zichzelf en het positieve effect te voelen van acceptatie. Het diepe contact dat gemaakt wordt met het lichaam brengt je dichterbij jezelf en geeft een gevoel van rust en verbinding.

Rooster en info

 • Zaterdagochtend 9:30 uur
 • woensdagavond 19:30 uur

Duur en prijs:

 • Duur: 75 – 90 minuten
 • Prijs: losse les € 10,00 / Kaart 8 lessen € 75,00 (12 weken geldig)

Zelf meenemen:

 • Matje en/of badlaken
 • hoofdkussen of bolster.
 • Groot deken/ fleece.
 • flesje water

Locatie:

 • Glamping de Parel
  Groenewoudseweg 71
  3896 LS Zeewolde
  036-5227862
  Volg de groene yoga pijlen

Eenvoudig een afspraak maken!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wat is Purusha?

Purusha betekend bewustzijn. Om ons als mens fysiek en mentaal/emotioneel in balans te voelen is het relevant dat we een goede relatie hebben met ons lichaam en de gevoelsbelevingen. Ursula Lankreijer is het brein achter Purusha. Haar missie is mensen wakker schudden in hun lijf en het zelfbewustzijn te vergroten, om zo de verbinding met onszelf te herstellen en te verdiepen.

KvK 68139158 | BTW NL170290979B01

Copyright © 2020 Praktijk Purusha Zeewolde- Alle rechten voorbehouden

Credits: Websiteupdaten.nl | Rogere Lankreijer

Chat openen
1
Afspraak maken
Hallo, wat is je vraag?