Mindful yoga

Mindful yoga is een combinatie tussen yin/ yang yoga en mindfulness. Het is een laagdrempelige vorm van yoga die voor iedereen toegankelijk is. Het gaat bij deze vorm van yoga vooral om het contact maken met je jezelf en je lijf. De aandacht naar binnen bewegen laat het denken tot rust komen en geeft ruimte om de eigen stille midden ruimte te betreden.  Tijdens een yoga les is het stoppen met doen en vooral laten gaan wat er is. Ademen, bewegen, observeren en dieper in jezelf komen. Mindful yoga zorgt voor meer zelf- en lichaamsbewustzijn en brengt beweging in de levensenergie.

Wat is yin en yang

Yin:

Yin yoga is een zachte, langzame, meditatieve vorm van yoga. Het is een fantastische vorm als tegenhanger van de drukte die we allemaal dagelijks ervaren. Doordat een houding voor langere tijd wordt aangehouden treedt er effect op in de dieperliggende delen van het lichaam en wordt het bindweefsel gestimuleerd dat zich bevindt rondom bv. spieren en gewrichten. Het langer vasthouden geeft je ook tijd om grenzen te ontdekken, stil te worden en dieper te voelen wat er is in het lichaam.

Yang:

Bij een yang houding ligt het tempo wat hoger. Er is aandacht voor de kracht in ons lichaam en de energie die ontstaat in de actievere houdingen. Tijdens een yang houding word je op een andere manier uitgedaagd in het ervaren van je grenzen en de reacties op deze grenzen.

Deze twee worden tijdens de les samengebracht.

Wanneer Mindful yoga

Mindful yoga kun je vinden op het lesrooster:

  • Maandagavond 19:45 (les is vol)
  • Woensdagochtend 10:15
  • Donderdagavond 20:00 uur

Schrijf je vandaag nog in voor een proefles (Maand mei zijn proeflessen GRATIS).

Eenvoudig een afspraak maken!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wat is Purusha?

Purusha betekend bewustzijn. Om ons als mens fysiek en mentaal/emotioneel in balans te voelen is het relevant dat we een goede relatie hebben met ons lichaam en de gevoelsbelevingen. Ursula Lankreijer is het brein achter Purusha. Haar missie is mensen wakker schudden in hun lijf en het zelfbewustzijn te vergroten, om zo de verbinding met onszelf te herstellen en te verdiepen.

KvK 68139158 | BTW NL170290979B01

Copyright © 2020 Praktijk Purusha Zeewolde- Alle rechten voorbehouden

Credits: Websiteupdaten.nl | Rogere Lankreijer

Chat openen
1
Afspraak maken
Hallo, wat is je vraag?